Τι είναι θετική εκπαίδευση σκύλων

τι είναι θετική εκπαίδευση σκύλων

Η θετική εκπαίδευση σκύλων είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης όπου χρησιμοποιούμε την επιβράβευση για να μάθουμε στο σκύλο μας νέες συμπεριφορές καθώς και να σταματήσουμε τις ανεπιθύμητες.

Ο κυριότερος λόγος για να επιλέξει ο ιδιοκτήτης  τη θετική εκπαίδευση σκύλων είναι η μη εφαρμογή καμίας μορφής πίεσης ή βίας στο κατοικίδιό του, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Η θετική εκπαίδευση στηρίζεται στην επιβράβευση των επιθυμητών συμπεριφορών με φαγητό, χάδι ή παιχνίδι και γενικά με οτιδήποτε αρέσει ή έχει ανάγκη ο σκύλος. Δε χρειάζεται κάποιος να πιέσει το σκυλάκι του για να μάθει να κάθεται  ή για να μάθει να ξαπλώνει. Ο εκπαιδευτής θα σας δείξει τις μεθόδους με τις οποίες θα κερδίσετε και θα ενισχύσετε αυτές τις συμπεριφορές. Η εκμάθηση των πιο αφύσικων συμπεριφορών, για το σκύλο σας, όπως π.χ. το να μένει σε μια θέση  για ώρα,  ενώ εσείς απομακρύνεστε, να περπατάει χαλαρά δίπλα σας κατά τη διάρκεια της βόλτας, μπορεί με τη θετική εκπαίδευση να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία και για σας και για το σκύλο σας. Είναι γεγονός πως όταν ένας σκύλος μάθει τις πρώτες εντολές, με τη θετική μέθοδο, θα μπει σε μια διαδικασίας μάθησης και εξάσκησης του εγκεφάλου του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να μαθαίνει πιο εύκολα όσο η εκπαίδευση προχωράει.

Επιπλέον, η θετική εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σκύλους με προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επιθετικότητα, φοβίες, άγχος, βοηθώντας τον τετράποδο φίλο μας να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top