Εκπαίδευση Σκύλων Από Απόσταση

Είναι εφικτή η εκπαίδευση σκύλων από απόσταση;

Με λίγα λογία ναι αλλά με περιορισμούς. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει πολλές πληροφορίες για να χτίσει ή να διορθώσει συμπεριφορές ακόμα κι από απόσταση.  Η γνώση, με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα, μεταφέρεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ. Απόδειξη αυτού είναι η πληθώρα πετυχημένων διαδικτυακών προγραμμάτων εκπαίδευσης καθώς και  εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Φυσικά για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση σκύλων είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία του εκπαιδευτή, του ιδιοκτήτη και του σκύλου. Υπάρχουν όμως φορές που οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οπότε ας αναλογιστούμε τι είναι καλύτερο, να αφήσουμε το σκύλο μας χωρίς καθοδήγηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ή να μην διορθωθούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές, ή να του δώσουμε σωστή καθοδήγηση με την βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή.

Ακόμα και από απόσταση τα οφέλη της εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ σημαντικά και θα σας ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σκύλου σας.

Που μπορεί να εφαρμοστεί η εκπαίδευση σκύλων από απόσταση;

Υπάρχουν δυο κυρίως περιπτώσεις που μπορούμε να δουλέψουμε εξ’ αποστάσεως.

Πρώτον στην προεκπαίδευση ενός κουταβιού. Σε αυτή την περίπτωση βοηθάμε τον ιδιοκτήτη και το κουτάβι του στην εκπαίδευση της τουαλέτα, στο δάγκωμα, στη διαμόρφωση καλών συμπεριφορών ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον, στην εξοικείωση με καταστάσεις που θα συναντήσει στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό από την πρώτη μέρα που θα μπει το κουτάβι στο σπίτι να έχει σωστή καθοδήγηση.

Επίσης ένας ιδιοκτήτης, που έχει σκοπό να αποκτήσει ή έχει αποκτήσει πρόσφατα έναν ενήλικο σκύλο, μπορεί να ωφεληθεί από τα παραπάνω. Όταν ένα σκύλος μπαίνει σε νέο σπίτι θα πρέπει να φτιάξει καλές συνήθειες  και να ακολουθήσει κάποιους κανόνες από την αρχή. Αυτό γίνετε μόνο με σωστή καθοδήγηση και πιο εύκολα αν είναι άμεση.

Δεύτερον στη διόρθωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών και ειδικά αυτών που εμφανίζονται στο σπίτι όπως γαύγισμα, λέρωμα, ζημιές, προστασία αντικειμένων., κλπ. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πάρει χρήσιμες συμβουλές αλλά και θα μάθει πρακτικές ασκήσεις για την διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος. Η διόρθωση συμπεριφορών είναι πιο δύσκολη και πολύπλοκη από τη διαμόρφωση για αυτό θα πρέπει αρχικά να γίνει μια τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να εκτιμήσουμε το πρόβλημα και να δούμε αν είναι εφικτό να βοηθήσουμε τον σκύλο εξ΄ αποστάσεως . Σημειώστε ότι κάποια προβλήματα είναι δύσκολο να λυθούν έτσι κι αλλιώς πράγμα που κάνει την προληπτική εκπαίδευση πολύ σημαντική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι εφικτό να μάθουμε  στο σκύλο κάποιες απλές εντολές που θα βοηθήσουν στη δημιουργία καλών συνηθειών αλλά και στην επίλυση προβλημάτων. Σίγουρα όμως είναι πιο δύσκολο σε σχέση με την παρουσία του εκπαιδευτή στο χώρο που είναι ο σκύλος.

 

Πως γίνετε πρακτικά η εκπαίδευση σκύλων από απόσταση;

Η εκπαίδευση έχει τη μορφή συμβουλευτικής συνεδρίας και γίνετε με κάποιο μέσο τηλεπικοινωνίας όπως Skype, Viber, Facebook Messenger κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη. Στη διάρκεια της συνεδρίας ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα αποκτήσει γνώσεις για το θέμα που τον απασχολεί αλλά και να εφαρμόσει κάποιες πρακτικές με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

 

Τέλος πρέπει να πούμε ότι αυτές τις μέρες που η άμεση επαφή δεν είναι δυνατή η εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως είναι η μόνη λύση. Καθώς προσπαθούμε να βρούμε μια κανονικότητα στη ζωή μας καλό θα είναι να μην παραμελήσουμε τον τετράποδο φίλο μας. Η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο στη προσπάθεια να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμβίωση με τον σκύλο μας και επιπλέον μας προσφέρει ποιοτικό χρόνο μαζί του.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

Scroll to Top