Πώς να σταματήσετε το υπερβολικό γάβγισμα του σκύλου σας

Το γάβγισμα είναι μια φυσική συμπεριφορά των σκύλων. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους. Ωστόσο, το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να γίνει πρόβλημα τόσο για τον σκύλο όσο και για τους ιδιοκτήτες του. Εάν ο σκύλος σας γαβγίζει υπερβολικά, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το ζήτημα για να εξασφαλίσετε ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το υπερβολικό γάβγισμα στους σκύλους.

Ανακαλύψτε την αιτία που γαβγίζει ο σκύλος σας

Το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως πλήξη, άγχος, φόβο, προστασία, ενθουσιασμός κλπ. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη βασική αιτία του γαβγίσματος, προκειμένου να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία, συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή σκύλων που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον λόγο πίσω από το υπερβολικό γάβγισμα του σκύλου σας.

Παρέχετε άφθονη άσκηση του μυαλού και του σώματος του σκύλου σας

Ένας κουρασμένος σκύλος είναι λιγότερο πιθανό να γαβγίζει υπερβολικά. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται τις ανάγκες του σκύλου σας για άσκηση και νοητική διέγερση καθημερινά. Πηγαίνετε τον μεγάλες βόλτες, παίξτε παιχνίδια όπως το φέρτο, δοκιμάστε παιχνίδια παζλ ή διαδραστικές ταΐστρες για να τον διεγείρετε διανοητικά. Επιπλέον η εκπαίδευση που είναι βασισμένη στην επιβράβευση βοηθάει πολύ στην κάλυψη αυτών των αναγκών του σκύλου σας.

Επιβραβεύστε την ηρεμία

Μην χάνετε την ευκαιρία να του δείχνετε πόσο σημαντική είναι η ηρεμία για εσάς. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε δίνοντας του κάποια μορφή επιβράβευσης όταν είναι ήρεμος. Αν το σκεφτείτε καλά οι στιγμές που ο σκύλος σας είναι ήρεμος είναι περισσότερες από αυτές που γαβγίζει. Επομένως, σας δίνει πολλές ευκαιρίες να τον επιβραβεύσετε και σαν αποτέλεσμα να δυναμώσετε την ήρεμη συμπεριφορά.

Εκπαιδεύστε τον στην εντολή σιωπή

Η εκπαίδευση του σκύλου σας να κάνει ησυχία με εντολή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του υπερβολικού γαβγίσματος. ‘Όταν ο σκύλος σας γαβγίζει πείτε του “σιωπή” και μόλις σταματήσει επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά. Σιγά, σιγά αυξήστε το διάστημα από τη στιγμή που θα σταματήσει μέχρι την επιβράβευση.

Αναζητήστε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων

Εάν το υπερβολικό γάβγισμα του σκύλου σας επιμένει παρά τις προσπάθειές σας, είναι σημαντικό να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν εκπαιδευτή σκύλων. Ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την αιτία του γαβγίσματος και να σας παρέχει συγκεκριμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο εκπαίδευσης που να ταιριάζει στις ανάγκες του σκύλου σας. Ειδικά αν με το γάβγισμα εκφράζει έντονη επιθετικότητα η βοήθεια από έναν εκπαιδευτή σκύλων είναι απαραίτητη.

Εν κατακλείδι, το υπερβολικό γάβγισμα των σκύλων μπορεί να είναι ενοχλητικό τόσο για τον σκύλο όσο και για τους ιδιοκτήτες του. Ωστόσο, με υπομονή, συνέπεια και σωστή καθοδήγηση, μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά. Αν παλεύετε με το υπερβολικό γάβγισμα του σκύλου σας, μη διστάσετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας..

Scroll to Top