Εκπαίδευση σκύλων

Εκπαίδευση σκύλών

H εκπαίδευση σκύλων είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να χτίσουμε μια σχέση στηριγμένη στην εμπιστοσύνη και την επικοινωνία.

Εκπαιδεύοντας τον τετράποδο φίλο μας δυναμώνουμε τη σχέση μας με αυτόν. Περνάμε ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο μαζί του και φτιάχνουμε μια γλώσσα επικοινωνίας.

Με τη θετική εκπαίδευση εξασκούμε το μυαλό του σκύλου μας και τον βοηθάμε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν πιέζουμε το σκύλο μας για να κερδίσουμε μια συμπεριφορά. Αντιθέτως, το βοηθάμε να μας την προσφέρει αυτός. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει να χρησιμοποιεί το μυαλό του για να κερδίσει την επιβράβευση. Όσο εξασκεί το μυαλό του και πετυχαίνει τόσο ανεβαίνει κι η αυτοπεποίθηση του.

Η εκπαίδευση σκύλων μαθαίνει σωστούς τρόπους

Ο σκύλος μας μαθαίνει ότι για να κερδίσει αυτό που θέλει θα πρέπει να μας προσφέρει μια συμπεριφορά π.χ. να κάτσει για να του βάλουμε το λουρί ή για να του δώσουμε το φαγητό, να μην τραβάει για να συνεχιστεί η βόλτα, να είναι ήρεμος για να πάρει χάδια κλπ. Έτσι, καταλαβαίνει ότι υπάρχουν κάποια όρια στο πώς μπορεί να συμπεριφέρεται, κάτι που βοηθάει πάρα πολύ στη συμβίωση μας.

Με την εκπαίδευση σκύλων, μαθαίνουμε πως να καθοδηγούμε σωστά το σκύλο μας σε καταστάσεις που του προκαλούν άγχος, φόβο ή υπερβολικό ενθουσιασμό

Συναισθήματα τα οποία είναι επιβλαβή για τον ίδιο και προκαλούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές για εμάς. Για κανένα σκύλο δεν είναι ευχάριστο να γαβγίζει συνέχεια σε άλλους σκύλους, σε περαστικούς ή στο κουδούνι, ή να χοροπηδάει σαν τρελός, όποτε μας βλέπει κλπ. Ίσως, όμως, να είναι ο μόνος τρόπος που έχει μάθει να αντιδρά σε αυτά τα ερεθίσματα. Μέσω της εκπαίδευσης σκύλων μπορούμε να του μάθουμε νέους τρόπους να αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις. Επιπλέον να του αλλάξουμε σε πολύ σημαντικό βαθμό αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να υπάρχουν.

Διαδικασία της εκπαίδευσης σκύλων

Η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται πάντα με την παρουσία του ιδιοκτήτη και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή. Στην ουσία η δουλειά του εκπαιδευτή είναι να μάθει στον ιδιοκτήτη πως να εκπαιδεύσει ο ίδιος τον σκύλο του. Οι συναντήσεις συνήθως είναι 10, διαρκούν περίπου μια ώρα και είναι εβδομαδιαίες. Στη διάρκεια των συναντήσεων ο εκπαιδευτής θα πρέπει να κερδίσει τις συμπεριφορές από το σκύλο και να μάθει στον πελάτη του πώς να χειρίζεται σωστά το σκύλο του. Είναι πολύ σημαντικό πριν τελειώσει η συνάντηση ο ιδιοκτήτης να έχει κατανοήσει το σωστό τρόπο που θα εκπαιδεύει το σκύλο στο διάστημα ανάμεσα στις συναντήσεις. Μέσα στο διάστημα αυτό ο ιδιοκτήτης κάνει πρακτική σε αυτά που έμαθε στην συνάντηση, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτή να προχωρήσει στις καινούργιες εντολές

Ιδανικά η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει, όταν το κουτάβι χωριστεί από τη μητέρα του, σε ηλικία δύο μηνών

Σε αυτή την ηλικία έχει μεγάλη μαθησιακή ικανότητα και ταυτόχρονα προλαβαίνουμε να αποφύγουμε προβληματικές συμπεριφορές που μπορεί να γίνουν ενοχλητικές στο μέλλον.  Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ενήλικοι σκύλοι δεν εκπαιδεύονται. Αντιθέτως μπορούν να εκπαιδευτούν με μεγάλη επιτυχία και να  βοηθηθούν σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα.

Τα οφέλη της εκπαίδευσης είναι παρά πολλά για εμάς, την οικογένειά μας και για το κατοικίδιό μας για αυτό σας παρέχουμε μέσω ενός πακέτου εκπαίδευσης σκύλων ( 10 συναντήσεων) τα ακόλουθα:

  • Εκμάθηση των βασικών εντολών μέσω της θετικής εκπαίδευσης.
  • Βοήθεια στη κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας.
  • Συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη που γίνονται όταν συμβιώνετε με ένα σκύλο.
  • Λύσεις για τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές του σκύλου σας χωρίς χρήση ψυχολογικής ή σωματικής πίεσης σε αυτόν.
  • Εκμάθηση του τρόπου επικοινωνίας των σκύλων με σκοπό να μπορείτε να τον κατανοείτε.
  • Τηλεφωνική υποστήριξη για συμβουλές που αφορούν την εκπαίδευση του σκύλου σας.
  • Δυνατότητα ομαδικής εκπαίδευσης σκύλων με παλιούς ή νέους μαθητές.
  • Υποστήριξη και μετα το τέλος των μαθημάτων

Η εκπαίδευση του σκύλου σας μπορεί να γίνει είτε στο χώρο μας (με έκπτωση 15%),  είτε στο σπίτι σας. Πάντα όμως προσαρμοζόμαστε ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για κάθε σκύλο, ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο περιβάλλον που εμφανίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top