Εκπαίδευση κουταβιού

εκπαίδευση κουταβιού
pettraining.gr-Θετική εκπαίδευση κουταβιών
Εκπαίδευση Κουταβιού Στην Οικογένεια του

Η εκπαίδευση των κουταβιών ξεκινάει από την οικογένεια τους. Στους πρώτους δύο μήνες της ζωής τους, τα κουτάβια θα μάθουν βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Για παράδειγμα πόσο δυνατά μπορούν να δαγκώνουν, πόσο έντονο μπορεί να είναι το παιχνίδι κλπ. Επιπλέον, θα πάρουν τα πρώτα μαθήματα κοινωνικοποίησης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον, να μη χωριστούν από την οικογένεια τους στο διάστημα αυτό.

Εκπαίδευση Του Κουταβιού Όταν Έρθει Στο Σπίτι

Η εκπαίδευση του κουταβιού από τον μετέπειτα ιδιοκτήτη πρέπει να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που θα έρθει το κουτάβι στο σπίτι. Με τη μέθοδο της θετικής εκπαίδευσης μπορούμε να ξεκινήσουμε από την ηλικία των δύο μηνών, διότι δε χρησιμοποιούμε καμία πίεση στο κουτάβι, καθώς δε δουλεύουμε με πνίχτες και σωματικές διορθώσεις. Αυτό μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη μαθησιακή ικανότητα που έχουν τα κουτάβια, καθώς και το πολύ σημαντικό «παράθυρο» της κοινωνικοποίησης μέχρι τους τέσσερις μήνες.

Αν ξεκινήσει η εκπαίδευση κουταβιού από τις πρώτες μέρες που θα μπει στο σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι θα αποφευχθούν λάθη. Αυτά τα λάθη μπορεί να κάνουν τη ζωή σας με το κουτάβι δύσκολη. Ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων θα μάθει στους ιδιοκτήτες πώς να συμπεριφέρονται στο κουτάβι όταν γυρίζουν σπίτι, όταν δαγκώνει, όταν κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι κλπ. Περιπτώσεις που πολλές φόρες αντιμετωπίζονται με λάθος τρόπο και χαλάνε τη σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου.

Τι Πρέπει Να Αποφύγουμε

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων είναι ότι δεν ασχολούνται με την εκπαίδευση του μέχρι να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ή ακόμα χειρότερα όταν αυτό γίνει ανυπόφορο. Οι προβληματικές συμπεριφορές, όμως, όσο περνάει ο καιρός ριζώνουν και είναι δύσκολο να αντιστραφούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλεία για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Συμπέρασμα

Η θετική εκπαίδευση κουταβιών είναι ευχάριστη γι’ αυτά και τους ιδιοκτήτες τους, χτίζει σχέση εμπιστοσύνης και βοηθάει στην αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων. Εκμεταλλευτείτε όλα τα πλεονεκτήματα της ηλικίας τους και ξεκινήστε την εκπαίδευση μόλις υιοθετήσετε το κουτάβι σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top