Τα οφέλη της εκπαίδευσης σκύλων

Τα οφέλη της εκπαίδευσης  σκύλων είναι πολλά. Ας δούμε μερικά παρακάτω.

Η Εκπαίδευση χτίζει μια σχέση.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δεσμό με το σκύλο σας από ό, τι μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσής του. Μπορεί φαινομενικά η εκπαίδευση να ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να δοκιμάσετε νέα κόλπα, αλλά στην πραγματικότητα αρχίζει τη στιγμή που θα αποκτήσετε το σκύλο σας.

τα οφέλη της εκπαίδευσης σκύλων

Η Εκπαίδευση διορθώνει προβλήματα συμπεριφοράς.

Το δεύτερο κύριο όφελος της εκπαίδευσης σκύλων είναι ότι μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου σας, π.χ. το γάβγισμα σε όποιον περνάει από το παράθυρο, το να τρώνε ό,τι βρουν μπροστά τους, το να σκάβουν τον κήπο σας και οτιδήποτε μπορεί να δυσκολεύει την καθημερινότητά σας. Για το σκύλο σας, οι συμπεριφορές αυτές είναι τρόποι για να απελευθερώσει την απογοήτευσή του, να σπάσει την πλήξη του, και κάποιοι από αυτούς μπορεί να του παρέχουν ακόμα και διασκέδαση!

Όταν έχετε αναπτύξει ένα δεσμό εμπιστοσύνης με το κατοικίδιό σας, μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα συμπεριφοράς.

 Η εκπαίδευση εξασκεί τον εγκέφαλο του σκύλου.

Οι περισσότεροι σκύλοι είναι πολύ έξυπνοι, αλλά θα πρέπει να τους δοθούν κίνητρα για να μάθουν. Η θετική εκπαίδευση προσφέρει τεράστια οφέλη στην εξάσκηση του εγκεφάλου του σκύλου σας.

Όταν περνάτε  χρόνο εκπαιδεύοντας το σκύλο σας, του δίνετε μια θαυμάσια ευκαιρία που όχι μόνο θα κεντρίσει την περιέργειά του, αλλά θα αυξήσει την ικανότητά του να μαθαίνει, και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Όσο περισσότερο εκπαιδεύετε  το σκύλο σας, τόσο περισσότερο θα εκπλαγείτε από τη νοημοσύνη  του.

 Η Εκπαίδευση εξοικονομεί χρόνο

Ξοδεύοντας χρόνο για να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας τώρα, θα σας εξοικονομήσει πολύ περισσότερο χρόνο μακροπρόθεσμα

Για παράδειγμα, εάν εκπαιδεύσετε  το σκύλο σας να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στο σπίτι, θα εξοικονομήσετε χρόνο, τον οποίο σε αντίθετη περίπτωση θα χάνατε καθαρίζοντας τις ζημιές που θα είχε κάνει, αν δεν είχε εκπαιδευτεί. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το χρηματικό κόστος που έχουν αυτές οι ζημιές.

Δε χρειάζεται να περάσετε αρκετές ώρες την ημέρα στην εκπαίδευση του σκύλου σας. Στην πραγματικότητα, εάν επιμένετε να τον εκπαιδεύετε  πάρα πολύ ώρα χωρίς διάλειμμα, ο σκύλος σας θα βαρεθεί, θα χάσετε την προσοχή του και δε θα έχετε αποτελέσματα.

Εκπαίδευση για 30 λεπτά συνολικά την ημέρα είναι επαρκής. Ο χρόνος αυτός θα πρέπει να επιμεριστεί σε μικρές  συνεδρίες (3-5 λεπτών) μέσα στην ημέρα για να έχετε αμέριστη την  προσοχή και το ενδιαφέρον του.

Έτσι, με προγραμματισμό του χρόνου της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, θα διαπιστώσετε ότι η εκπαίδευση του σκύλου σας θα είναι κάτι, που θα το περιμένετε πώς και πώς και εσείς και αυτός.

 Κοινωνικοποίηση του κουταβιού

Η κοινωνικοποίηση έχει αποδειχτεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία των ενήλικων σκύλων. Τα μαθήματα παρέχουν την ευκαιρία για αυτήν τη σημαντική πτυχή της ανατροφής του κουταβιού σας.

 Καλοί τρόποι

Η εκπαίδευση μαθαίνει  στους σκύλους τους καλούς τρόπους που όλοι θέλουμε, από έναν ευγενικό χαιρετισμό, όταν έρχονται  επισκέπτες στο σπίτι, μέχρι μια ευχάριστη βόλτα ή το να έρχεται όταν τον καλούμε.

 Ένας εκπαιδευμένος σκύλος είναι ένα πλήρως ενεργό μέλος της οικογένειας

Ένας εκπαιδευμένος σκύλος  συνοδεύει την οικογένεια σε αθλητικές δραστηριότητες, στις βόλτες, στον καφέ, συμμετέχει στο παιχνίδι των παιδιών, έρχεται μαζί σας, όταν  επισκέπτεστε φίλους και συγγενείς, και σε οποιαδήποτε άλλη οικογενειακή δραστηριότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top