Εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι

 

εκπαιδευση σκύλων στο σπίτιΗ εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι είναι πολύ σημαντική.

Εκεί περνάμε τις περισσότερες ώρες με το σκύλο μας. Κάθε σκύλος θα πρέπει να ακούει τις βασικές εντολές και να γνωρίζει κάποιους κανόνες συμπεριφοράς μέσα στο σπίτι. Έτσι μόνο μπορεί να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση.

Η εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι έχει βασικά πλεονεκτήματα που αφορούν την εκμάθηση νέων εντολών.

Μια βασική αρχή της θετικής εκπαίδευσης και γενικά της εκμάθησης νέων συμπεριφορών είναι ότι αυτή πραγματοποιείται πιο εύκολα σε ένα περιβάλλον με ελάχιστους περισπασμούς. Περισπασμοί για το σκύλο είναι οτιδήποτε του αποσπάει την προσοχή από την εκπαίδευση. Νέες μυρωδιές, ήχοι, άλλοι σκύλοι ή άνθρωποι μπορούν εύκολα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του σκύλου και να χάσει τη συγκέντρωση του από την εκπαίδευση. Συμπερασματικά, η εκπαίδευση του σκύλου στο σπίτι, που είναι ένα οικείο περιβάλλον, χωρίς περισπασμούς, βοηθάει στην επιτάχυνση της εκμάθησης νέων εντολών. Εδώ χρειάζεται να ειπωθεί πως αν ένας σκύλος μάθει τις εντολές στο σπίτι δε σημαίνει ότι θα τις εκτελεί και παντού. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό, αφού μάθει καλά τις εντολές στο σπίτι, να συνεχιστεί η εκπαίδευση και έξω. Σκοπός της εκπαίδευσης σκύλων είναι να ακούν στις εντολές, όπου και αν βρισκόμαστε ανεξαρτήτως περισπασμών.

Στο σπίτι εμφανίζονται αρκετές ανεπιθύμητες συμπεριφορές

Οπως το γάβγισμα στο μπαλκόνι ή/και στο κουδούνι, και κατά συνέπεια στους επισκέπτες. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός όταν επιστρέφει ο ιδιοκτήτης, οι ζημιές κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο εκπαιδευτής είναι απαραίτητο να επισκεφτεί το σπίτι, οπού ζει ο σκύλος, ώστε να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος. Να βρει τα ερεθίσματα που προκαλούν τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, καθώς επίσης να δει πως αλληλεπιδρούν οι ιδιοκτήτες με το σκύλο τους. Στη συνέχεια, κι αφού έχει συλλέξει ένα πλήρες ιστορικό, θα φτιάξει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος, που θα δουλευτεί στο σπίτι. Σε περιπτώσεις που κάποιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές εμφανίζονται και έξω από το σπίτι θα πρέπει να δουλευτούν κι εκεί.

Με γνώμονα τα παραπάνω, καθώς επίσης και τους ρυθμούς της ζωής, οι οποίοι μπορεί να μην επιτρέπουν την εβδομαδιαία επίσκεψη σας στο χώρο μας, σας παρέχουμε ένα πακέτο εκπαίδευσης του σκύλου σας στο σπίτι με ευέλικτο πρόγραμμα αποπληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Scroll to Top